Kategorier
Målning

Låt en målare i Stockholm pyssla om ert hus

Att måla om kan göra stor skillnad. Det är viktigt att låta en målare i Stockholm få pyssla om ert hem då och då, så att det alltid känns som en fristad.

Det gäller att vara lite klurig när man väljer färg till huset. Låt oss prata lite om sovrummet. Att måla om sovrummet kan göra stor skillnad. När rummet känns fräscht och mysigt, så är det lättare att slappna av, koppla bort stressen och sova bättre. Men det gäller att ni valt rätt färger, och inte bara tagit den första bästa favoritfärgen. Prata med erfarna målare i Stockholm om ert färgval för att få råd.

Visste ni att naturliga färger, som blått, skogsgrönt och beige kan få kroppen att slappna av? Det är inte bara en teori, utan det är ett faktum. I kontrast så får gult, rött och orange motsatt effekt. Kroppen vaknar till, vill göra saker och stimuleras. Därför är det viktigt att välja bort sådana färger till sovrummet, eftersom ni vill att det ska vara en plats där ni slappnar av ordentligt.

Kommentar om tapeter från en målare

Det är inte bara målade ytor som spelar roll. En målare vet hur galet roligt och snyggt det kan bli med en härlig tapet. Men om det är en tapet som är väldigt mörk, eller har väldigt starka färger, eller alldeles för mycket mönster, och som ska sättas i ett helt rum, så kan det lätt bli för mycket. Det gäller att våga säga nej, och lämna öppna, fria ytor så att man inte kvävs.

Om ni vill ha en väldigt intensiv tapet så är det inget fel i det, men det kan vara bra att planera att endast använda den som en fondvägg, istället för att klä in ett helt rum i den. Det är såklart helt upp till er, vad ni vill ha för känsla i rummet. Men starka färger i stort format gör sig ofta bättre som dekoration än som grundfärg.